Alumniservices

Als alumnus van de Universiteit Leiden zijn er verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken. Een overzicht van onze alumniservices vindt u hier.

Universiteitsbibliotheek

Alumni van de Universiteit Leiden kunnen hun hele leven lang gratis gebruik blijven maken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Ook zijn een aantal grote databases op gebied van Rechten, Business, Science en Geesteswetenschappen ook vanuit huis te raadplegen.

Alumni afgestudeerd na 31 augustus 2006 
Zestig dagen na afstuderen worden ULCN studentaccounts automatisch omgezet naar een ULCN alumnusaccount. Dezelfde inloggegevens als voorheen blijven dan geldig en ook het uMailadres blijft bestaan. De LU-card wordt tijdelijk geblokkeerd, maar kan worden gedeblokkeerd bij de UBL. 

Alumni afgestudeerd voor 31 augustus 2006
Bent u voor 31 augustus 2006 afgestudeerd dan is uw studentaccount niet automatisch omgezet en kunt u bij één van de balies van de UBL een gratis account laten aanmaken. Neem een legitimatiebewijs en een bewijs van afstuderen mee (bijvoorbeeld kopie van uw bul).

Met een ULCN-account kunt u gebruik maken van de werkplekken van de Universiteit Leiden en de digitale services van de UBL. Meer informatie over het gebruik van de UBL voor alumni is te vinden op de website van de UBL.

Promovendi
De registratie van promovendi verloopt anders dan die van studenten. 

Promovendi die voor 2015 zijn begonnen aan hun promotie krijgen niet automatisch een alumnusaccount, maar kunnen deze wel aanvragen. Dit kan door te mailen naar info@alumni.leidenuniv.nl

Promovendi die  in 2015 of later zijn begonnen aan hun promotie kunnen momenteel helaas geen alumnusaccount krijgen. Zij kunnen wel een gastaccount aanvragen bij de UBL om toch gebruik te blijven maken van de services van de UBL.


ULCN en uMail

Alumni die afgestudeerd zijn na 31 augustus 2006 kunnen na afstuderen gebruik blijven maken van hun ULCN-account en universitaire e-mail. De inloggegevens van de ULCN-account blijven gelijk aan die toen men nog student was, alleen moet het wachtwoord regelmatig aangepast worden.

Zestig dagen na afstuderen wordt de studentaccount omgezet in een alumnusaccount. Hiermee kan geen gebruik meer worden gemaakt van wifi-faciliteiten op de universiteit en ook diensten zoals Surfspot en Blackboard zijn hiermee niet meer toegankelijk. Het is wel mogelijk gebruik te blijven maken van de Universitaire Bibliotheken Leiden, in te loggen voor de tests en vacaturezoekmachine van de LU Careerzone en gebruik te maken van werkplekken op de universiteit.

We raden alumni altijd aan hun uMail te forwarden naar hun persoonlijke e-mail, en een persoonlijk mailadres aan in onze database te laten opnemen.

Wachtwoord, gebruikersnaam en overige vragen

Bent u na 31 augustus 2006 afgestudeerd en uw wachtwoord of inlognaam kwijt of heeft u een andere vraag over uw ULCN-account, kijk dan hier voor meer informatie.

Bent u voor 31 augustus 2006 afgestudeerd en wilt u gebruik kunnen maken van services waar een ULCN-account voor vereist is? Bij de balie van de Universiteitsbilbiotheek Leiden kunt u op vertoon van uw bul een gast-account aanvragen.

Loopbaanbegeleiding

Tot een jaar na afstuderen kunnen alumni van Universiteit Leiden gebruik maken van loopbaanbegeleiding bij de Studenten Loopbaan Service. Ook is het in die periode mogelijk deel te nemen aan workshops die de loopbaanservice biedt.  

Een gesprek met één van de loopbaanadviseurs is gratis. Voor de workshops betaal je het studententarief.

Bezoek de pagina over Loopbaanbegeleiding voor meer informatie.

Mentornetwerk

De Universiteit Leiden helpt jonge alumni aan het begin van hun loopbaan graag. Het Leiden Alumni Mentornetwerk kan hierbij helpen. 

Via dit online mentornetwerk kunnen jonge alumni op een laagdrempelige manier in contact komen met en advies vragen aan ervaren alumni die ooit voor dezelfde keuzes stonden. Ervaren alumni kunnen zich via het mentornetwerk eenvoudig beschikbaar stellen als mentor.

Lees hier meer over het Leiden Alumni Mentornetwerk.

Nieuwsbrief Alumni Nieuws

Elke maand verstuurt de Universiteit Leiden Alumni Nieuws; een speciale nieuwsbrief voor alumni.

Alumni Nieuws bevat interviews met alumni en aankondigingen van alumni evenementen, maar ook vacatures en het belangrijkste nieuws van de universiteit.

Bezoek de Alumni Nieuws pagina voor meer informatie of om u aan te melden voor Alumni Nieuws.

Alumnimagazine Leidraad

Drie keer per jaar geeft de Universiteit Leiden het alumnimagazine Leidraad uit.

Leidraad is een uitgave van de afdeling Development & Alumnirelaties van de Universiteit Leiden en wordt gratis verstuurd aan alle oud-studenten van de universiteit. Het magazine bevat een verscheidenheid aan artikelen over alumni, wetenschap en de universiteit en een beknopt overzicht van nieuws van de faculteiten.

Bezoek de Leidraad pagina voor meer informatie.

Jong Alumni Netwerk

Speciaal voor jonge alumni (t/m 35 jaar) zetten we momenteel het Jonge Alumni Netwerk van de Universiteit Leiden op.

Dit Jonge Alumni Netwerk organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten voor jonge alumni. Maak kennis met andere jonge alumni, werk aan je carrière en professionele ontwikkeling en breid je netwerk verder uit.

Meer informatie vind je op de Jong Alumni Netwerk pagina.

Alumni op Social Media

Alumni van de Universiteit Leiden vind je terug op verschillende sociale media.

Blijf in contact met de universiteit en andere alumni en sluit je aan bij het (alsmaar groeiende) Linkedin netwerk.

Linkedin    Alumni Universiteit Leiden/Leiden University
Facebook /AlumniUniversiteitLeiden
Twitter     @LeidenAlumni

Laatst Gewijzigd: 26-04-2016