Alumni nieuws

Nieuwe website

Het Alumnibureau van de Universiteit Leiden heeft een nieuwe website. Deze website wordt daarom niet meer bijgehouden. Bezoek voor het laatste nieuws en up-to-date informatie voor alumni www.universiteitleiden.nl/alumni .


Leiden Revisted 2016 met IE-symposium

Sinds 2006 organiseert de Leidse Rechtenfaculteit, in samenwerking met het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden, "Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken". Dit najaar vindt dit zeer gewaardeerde "netwerk-evenement" plaats op vrijdag 2 september 2016. Een uitstekende gelegenheid voor alumni om oud-studiegenoten en oud-docenten te ontmoeten!


Big Data: Leidse Masterclass voor alumni

Big Data krijgt de laatste jaren veel aandacht. Onze maatschappij wordt steeds meer data gedreven. De overvloed aan informatie die dagelijks op ons afkomt, lijkt onze agenda meer en meer te gaan beïnvloeden. Het effectief inzetten van Big Data levert dan ook uiteenlopende kansen en verantwoordelijkheden op. Maar hoe werkt Big Data precies? En op welke manier kunt u er in uw organisatie uw voordeel mee doen? De antwoorden hierop krijgt u in de de Masterclass voor Leidse alumni 'Big data: van idee naar impact' op 7 juni 2016.


Schrijf je in voor het Leiden Alumni Event op 17 september

Kom op zaterdag 17 september 2016 terug naar Leiden en beleef een onvergetelijke middag en avond! De Universiteit Leiden opent na het grote succes van vorig jaar wederom de deuren speciaal voor haar oud-studenten. Of je nu recent bent afgestudeerd of decennia geleden: alle alumni zijn welkom.


12 mei: Jonge Alumni Netwerk - Workshop Onderhandelen

Hoe neem je vol vertrouwen plaats aan de onderhandelingstafel en zorg je op een prettige manier dat je krijgt wat jij wilt, maar dat ook de ander het gesprek met een goed gevoel verlaat? Meld je aan voor de Workshop Onderhandelen van het Jonge Alumni Netwerk op donderdag 12 mei en leer hoe je van een onderhandeling een win-winsituatie maakt.


Uitnodiging: Bezoek Schemerstad met de Leidse alumnivloot!

Sinds 2010 vindt in Leiden jaarlijks het succesvolle Schemerstad plaats: een carrousel van boten die in de schemering over de Leidse grachten vaart langs prachtige theaterstukken op bijzondere locaties. De Universiteit Leiden biedt dit jaar op vrijdagavond 13 mei aan een aantal alumni een zitplaats in een speciale Leidse alumnivloot. Reageer snel want er zijn slechts 36 plaatsen!


5 april: Coachcafé voor jonge alumni

Op dinsdag 5 april vindt er weer een Coachcafé voor jonge alumni plaats. Dit Coachcafé biedt je als jonge alumnus de mogelijkheid om, geholpen door professionele coaches, verder te denken over je loopbaan, de keuzes waar je voor staat en de stappen die je zou kunnen zetten.


Leidse masterclass voor alumni: Inzicht in beïnvloeding 22 maart

Dagelijks proberen mensen om ons heen ons tientallen keren te beïnvloeden, soms zo subtiel en onbewust dat we het niet eens echt door hebben. Bent u benieuwd hoe dat beïnvloeden werkt en wat daarbij de nieuwe mogelijkheden zijn? Schrijf u dan nu in voor de Masterclass voor Leidse alumni 'Inzicht in beïnvloeding' op 22 maart. 


27 februari: Young Alumni Academy - Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk leiderschap – wat is dat nou eigenlijk? Leer hoe jij jouw talenten optimaal kunt benutten tijdens de Young Alumni Academy op zaterdag 27 februari. Een middag lang besteedt het Jonge Alumni Netwerk aandacht aan persoonlijk leiderschap, balans in je werk en uiteraard de nodige netwerkskills.


Typisch Leidsch aan het Haagse Plein

Voor de Haagse diesviering kwamen in en rond Den Haag wonende en werkende Leidse ‘alumnae et alumni’ samen in de monumentale sociëteit De Witte aan Het Plein. Ze hadden een uitnodiging gekregen van De Minervaanse Ronde Leidsche Tafel van de sociëteit.