27 februari: Young Alumni Academy - Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk leiderschap – wat is dat nou eigenlijk? Leer hoe jij jouw talenten optimaal kunt benutten tijdens de Young Alumni Academy op zaterdag 27 februari. Een middag lang besteedt het Jonge Alumni Netwerk aandacht aan persoonlijk leiderschap, balans in je werk en uiteraard de nodige netwerkskills.

Programma

We beginnen de middag met een lunch, waarbij je gelijk kennis kunt maken met de andere deelnemers. Vervolgens start het inhoudelijke programma bestaande uit twee workshops. Hierbij focussen we zowel op starters als op jonge alumni die al een aantal jaren aan het werk zijn. We werken hiervoor samen met 2KnowHow, experts in leren en veranderen. 

Natuurlijk sluiten we de middag af met een borrel waarin je met de andere deelnemers en de trainers van 2Knowhow na kunt praten en ervaringen uit kunt wisselen.

12.00 - 13.00: Welkom en lunch
13.00 - 16:00: Workshops (tussendoor pauze) 
16.00 - 17.00: Netwerkborrel


Workshops

Het programma bestaat uit twee workshops die je beide volgt. De ervaring leert dat er jonge alumni zijn die al een baan hebben en jonge alumni die nog op zoek zijn naar een baan. Op basis hiervan werken we met twee groepen (tracks), namelijk starters en groeiers

Ben je je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en op zoek naar je eerste baan, meld je dan aan voor de starters-track. Ben je al aan het werk (ongeacht het aantal jaren), dan meld je je aan voor de groeiers-track.

Onderstaande workshops worden voor deze beide groepen aangeboden. De titels zijn dus hetzelfde, maar de inhoud wordt aangepast aan de situatie waarin jij zit.

Workshop 1: Zorg voor jezelf - doe wat je het liefst doet
In deze workshop draait het om je energiebalans en dat wat jou drijft. Waar krijg je in je werk de meeste energie van, waarom vind je bepaalde zaken leuk en hoe kun je dit vergroten? Ga op zoek naar jouw drijfveren en ga hier vervolgens mee aan de slag in het werkende leven of bij je zoektocht naar een baan!

Workshop 2: Beinvloed je (werk)omgeving - creëer de situatie die jij wilt
Is het in je zoektocht naar een baan soms lastig om te benoemen waar je goed in bent? Of ben je in je huidige baan vol enthousiasme van start gegaan en zit je nu in een richting waarvan je niet zeker weet of dat is waar je het beste tot je recht komt? Waar liggen je kwaliteiten en hoe kan je die inzetten in je toekomstige of huidige baan? En hoe helpt een positieve blik om dit te realiseren? Deze workshop helpt je om regie op te pakken en de situatie te creëren die jij wilt.


Over 2KnowHow

Ons vak? Leren en veranderen. Ons doel? Zorgen dat de energie (weer) gaat stromen. Bij mensen individueel, in teams en in organisaties. Zorgen dat mensen het beste uit zichzelf en elkaar halen. Op een manier die leidt tot resultaten en tot blijvend leer- en verandervermogen.

Dit doen we in trainingen en coaching met verfrissende interventies, persoonlijk en in de praktijk. Onder andere binnen banken en ingenieursbureaus waar we trainees en young professionals in talentenprogramma’s trainen in hun persoonlijke effectiviteit, het benutten van talenten en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten!

Annalies Buitenhuis en Maaike Kester
2KnowHow

Meer info en aanmelden

Datum Zaterdag 27 februari
Locatie Scheltema Leiden (Marksteeg 1)
Tijd 12.00 - 17.00 uur
Kosten deelname €24,50 (dit is incl. lunch, consumpties en service- en transactiekosten)
Aanmelden Let op: Kaarten voor beide tracks zijn uitverkocht. Wil je een seintje krijgen wanneer we een afmelding ontvangen, stuur dan een e-mail naar jan@alumni.leidenuniv.nl.

 

Laatst Gewijzigd: 17-02-2016