Steun Universiteit Leiden

Er zijn verschillende manieren waarop u als alumnus of betrokkene de Universiteit Leiden kunt steunen. Dit kan bijvoorbeeld door uw netwerk open te stellen en stages of vacatures te delen, maar ook door u in te zetten als vrijwilliger, door als organisatie samen te werken met de universiteit of de universiteit financieel te steunen

Bijdragen van derden zijn door de eeuwen heen onmisbaar geweest voor de Universiteit Leiden om de kwaliteit van onderzoek en onderwijs op hoog niveau te houden. De universiteit hoopt dat zij ook in de toekomst een beroep mag blijven doen op de betrokkenheid van de mensen die de universiteit een warm hart toe dragen.

Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden om de Universiteit Leiden  te steunen.


Fondsen van de Universiteit Leiden

Er bestaan verschillende fondsen ter ondersteuning van het werk van de Universiteit Leiden. Deze fondsen hebben de ANBI-status waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Een overzicht en beschrijving van deze fondsen vindt u hier.


Geven aan de Universiteit Leiden

Wanneer u wilt geven aan de Universiteit Leiden zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen. De wijze waarop u dit doet hangt af van uw voorkeur en eventuele specifieke wensen. 


Crowdfunding

Via de crowdfunding-website www.steunleiden.nl etaleert de Universiteit Leiden specifieke projecten, om zo een breed publiek van geïnteresseerden te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en universitair erfgoed.