Crowdfunding

Via de crowdfunding-website www.steunleiden.nl etaleert de Universiteit Leiden specifieke projecten, om zo een breed publiek van geïnteresseerden te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en universitair erfgoed.

Steunleiden.nl

De Universiteit Leiden werft fondsen met crowdfunding via de website www.steunleiden.nl. Crowdfunding is een vrij nieuwe methode om geld op te halen voor heel diverse onderwerpen. Daarnaast is het een mooie manier om een gevarieerde groep te betrekken bij onze projecten: wetenschappers, studenten, alumni en het brede publiek.


De eerste crowdfunding-actie van de Universiteit Leiden, ‘Red het Zweetkamertje’, was in dat opzicht een daverend succes en haalde zelfs de landelijke media. Door de restauratie wordt het Zweetkamertje met handtekeningen van Leidse alumni behouden voor de toekomst.

Onderwijs, onderzoek en universitair erfgoed

De afdeling Development & Alumnirelaties zet de crowdfunding website in voor de gehele organisatie. Door specifieke projecten op het gebied van onderwijs, onderzoek en universitair erfgoed te etaleren en daarvoor aandacht te vragen van betrokkenen en geïnteresseerden, willen we het doneren hieraan stimuleren.

Aangezien de universiteit slechts een deel van deze projecten kan financieren -hoe veelbelovend ook- vragen wij breed aandacht voor Leids onderzoek, onderwijs en universitair erfgoed. Door te geven via www.steunleiden.nl kunt ú deze projecten mogelijk maken.

Meer informatie en contact

Annette Mullink, tel: 071-527 3321, e-mail: a.m.m.mullink@bb.leidenuniv.nl

Laatst Gewijzigd: 25-03-2015