Loopbaanbegeleiding

Wat te doen na je afstuderen? Wat zijn de mogelijkheden en hoe vergroot ik mijn kansen op de arbeidsmarkt? Omdat we het als universiteit belangrijk vinden dat je als alumnus een goede start maakt na je afstuderen, is er de LU Careerzone en kun je tot een jaar na je afstuderen gebruik maken van loopbaanbegeleiding bij de Studenten Loopbaan Service.

Loopbaanbegeleiding voor alumni

Als alumnus kun je tot een jaar na je afstuderen bij de Studenten Loopbaan Service terecht voor loopbaanbegeleiding.Een gesprek met één van de loopbaanadviseurs is gratis. Voor de workshops betaal je het studententarief.

Alumni van de faculteiten Geesteswetenschappen en Rechtsgeleerdheid kunnen tot een half jaar na afstuderen bij hun eigen faculteit terecht. Hierna kunnen ze (tot een jaar na afstuderen) een afspraak maken bij de Studenten Loopbaan Service. Studenten van andere faculteiten kunnen direct na afstuderen (tot een jaar na afstuderen) terecht bij de Studenten Loopbaan Service.

Afspraak maken
Bezoek de website van Studenten Loopbaan Service voor meer informatie en voor het maken van een afspraak.


LU Careerzone

De LU Careerzone is een online portal die studenten en jonge alumni voorziet van een breed scala aan arbeidsmarkt- en loopbaaninformatie.

Je vindt er uitgebreide informatie over solliciteren, netwerken, de oriëntatie op de arbeidsmarkt en je eigen kwaliteiten en interesses. Ook bevat de LU Career Zone een vacaturezoekmachine en is het mogelijk om verschillende loopbaantests uit te voeren.

De LU Career Zone is gratis toegankelijk op www.lucareerzone.com. Echter niet alle onderdelen van de portal zijn vrij toegankelijk. Wil je als jonge alumnus gebruik maken van de tests of de vacaturezoekmachine op website, dan kan dit door in te loggen met je ULCN- account.


Laatst Gewijzigd: 16-06-2015